I Srebrenica ima svog predstavnika na takmičenju „Ritam Evrope“

Danas je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić primio predstavnicu Srebrenice na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju “Ritam Evrope” Jelenu Šiniković.

Jelena je nakon audicije izabrana da predstavlja Srebrenicu, a na nastupu predstaviće Kipar sa pjesmom „Oniro Mou“.

„Ovo prestižno takmičenje prvi put se organizuje u Republici Srpskoj i opština će podržati našu kandidatkinju. Opština je je finansijski podržala realizaciju ovog projekta i želimo da naša kandidatkinja dostojno predstavi Srebrenicu i da se afirmiše na tom takmičenju“, rekao je Grujičić poželivši sreću Šinikovićevoj.

Mlada Jelena obećala je da će se potruditi da opravda očekivanja i da će u finalu koje je planirano za septembar pokušati da ostvari što bolji plasman.

“Ritam Evrope” je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 20 godina, djeci i omladini Republike Srpske, koja su vrhunskog talenta za pevanje i ples.

Podršku djeci i omladini Republike Srpske kroz ovaj televizijski format, najveći ove vrste u zemlji, daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske unije, Australije i Izraela.

Program “Ritam Evrope” će se u 2020. godini emitovati uživo iz grada domaćina 2020. godine – Grada Istočnog Sarajeva. Odabrani takmičari će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom šestomjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na programu Radio Televizije Republike Srpske (RTRS).

You must be logged in to post a comment Login