Fasada i krov zgrada 32 saniraće se na proljeće

Stanari zgrade 32 u centru grada nedavno su nam se obratili sa problemom obrušavanja fasade koja ugrožava pješake i vozila, a nadležni iz Opštine Srebrenica obećali su sanirati ovaj problem.

Prema riječima Ljiljane Andrić, koja se ranije obratila nadležnim i dobila odgovor da su za zgradu nadležni stanari, kaže da su razgovarali sa Bojanom Josipovićem, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica, koji im je obećao pomoć.

„Kako nam je rekao Josipović, u zimskom periodu ne mogu se obavljati radovi, tako da će početkom godine biti raspisan tender dok će radovi na sanaciji krova i fasade biti na proljeće“, kaže Ljiljana o obećanju nadležnih.

Problem krova i fasade zgrade 32 u centru grada počeo je u oktobru, a nakon obraćanja stanara nadležnim dobili su odgovor da je „problem veoma ozbiljan i treba hitno reagovati“. Dvije sedmice kasnije Komunalna policija dostavila je obavještenje da su za zgradu odgovorni stanari, shodno Zakonu o održavanju zgrada RS i formiranju Zajednice etažnih vlasnika, što u ovoj opštini još nije formirano.

Ostaje nada i želja da do proljeća fasada neće nikoga povrijediti i načiniti dodatnu materijalnu štetu.

You must be logged in to post a comment Login