“Đurđevdanski dani – Bratunac 2018”: Nastupaju Divlje jagode

U Bratuncu i ove godine biće održana tradicionalna sedamnaesta kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2018” koja počinje 30. aprila i traje do 6. maja.

U organizaciji Doma kulture Bratunac, a pod pokroviteljstvom Opštine Bratunac, ovogodišnja manifestacija ponudiće raznovrstan zabavni, kulturni i sportski program.

Prvog dana festivala biće otvorena Izložba slika ulje na platnu, slikara i profesora Save Vukadinovića, kao i književno veče gdje će nastupiti Aćim Todorović, Milutin Savčić, Vojin Ostojić, a manifestacija će biti otvorena nastupom muzičkog sastava “Katera” iz Istočnog Sarajeva i KUD “Most” Bratunac.

Utorak, 1. maj, biće održan koncert hora sa Kosova, Simonida Gračanica na gradskom trgu od 20.00 časova.

Biće odigrane i dvije predstave, prva 3. maja od 18.30 sati, predstava “Svastike” Amaterskog pozorište “Aleksandar Joković” Ljubovija, u petak, 4. maja, od 19.00 sati biće odigrana predstava “Projekcije” u izvođenju pozorišta “The middle ages” Vlasenica, a biće priređene i radionica glume Pozorišta mladih “Milica Topalović” Bratunac.

Ove godine održaće se i prva Smotra Đurđevdanskog folklora gdje će nastupiti osam kulturno-umjetničkih društava.

Najzanimljiviji muzički događaj ove godine je koncert legendarne grupe Divlje jagode koji će biti održan 4. maja.

I ove godie biće predstavljeno stvaralaštvo osnovnih škola, kros, turniri u fudbalu, košarci, odbojci, a manifestacija će se završiti 6. maja, vjerskim obredom, lomljenjem kolača.

You must be logged in to post a comment Login