Do kraja mjeseca porodica Ljeskovica u svom domu

Počekom jula mjeseca u velikom požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u mjestu Liješće izgorio je krov, a kuća je pretrpjela značajna oštećenja unutrašnjosti.

Nedugo od toga porodicu je posjetio i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić koji je obećao pomoć i saniranje krova.

Sevledina i Avdo Ljeskovica i njihovo troje djece će do kraja mjeseca da usele u obnovljenu kuću.

Krov je sanirala Opština Srebrenica, a ogromnu pomoć pružilo je Udruženju „Moja Bosna do Drine“ iz Srebrenice, koje okuplja oko 100 članova svih nacionalnosti.

„Stručno je obnovljena kompletna elektro instalacija u cijeloj kući, koja je bila uzrok požara. Završeni su radovi potkrovlja kuće, nabavljeni kreveti, tako da ova porodica već može spavati u svojoj kući. U toku je postavljanje vodo instalacije, pločica, uređenja kupatila, ugradnja laminata, a uskoro će stići kompletan namještaj i ostale kućanske potrepštine“, kažu iz navedenog udruženja. 

Pomoć za ovu porodicu stigla je i od Alneše Subašić iz Tuzle, koja je sa sinovima Nihadom i Fuadom od ušteđevine izdvojila 6.000 maraka. Navijači fudbalskih klubova iz Federacije BiH, ovoj porodici donirali su 22 ovce, motornu pili, kosilici i 1.000 KM.

Najveću bitku koji sada bije ova porodica je operacija Sevledine koja će biti obavljena u Bajinoj Bašti u narednim danima.

You must be logged in to post a comment Login