Do kraja mjeseca novih 40 radnih mjesta, a tokom godine 80

Kako je najavljeno, do kraja mjeseca biće otvoren pogon “Merkur Fashion” Ivanjice u zgradi bivše Vezionice.

Prema riječima prvog čovjeka Srebrenice Mladena Grujičića, pogon se otvara do kraja ovog mjeseca, tačnije nakon završetka rekonstrukcije zgrade Vezionice za čiju je rekonstrukciju sredstva obezbijedila Vlada RS u iznosu od 300.000 KM.

“Za početak biće otvoreno oko 40 radnih mjesta, sa mogućnošću proširenja kapaciteta na oko 80 radnika”, rekao je Grujičić.

Načelnik Grujičić kaže da je prošle godine registrovana firma „Dacit“ u Srebrenici koja očekuje dobijanje koncesije za eksploataciju kamena, nakon čega bi se otvorio kamenolom i zaposlililo oko 40 radnika.

Prije godinu dana kupljena je lokacija u Potočarima sredstvima Srbije koja će se ustupiti novoformiranoj firmi „Tapos“ čija je djelatnost proizvodnja namještaja, gdje je do sada urađen krov, a planirano je završavanje adaptacije hale i ustupanje investitoru.

Grujičić kaže da je u prošloj godini Opština Srebrenica obezbijedila objekte i stvorila uslove za početak rada dva proizvodna pogona u kojima je zaposlenje dobilo ukupno 47 radnika, a da je za lokalne firme bilo direktne podrške.

U ovoj godini nada se i otvaranju Banje Guber, a dobio je obećanje institucija Vlade RS.

Godina 2018. je godina zapošljavanja

Početkom prošle godine Grujičić je najavio da je 2018. godina zapošljavaja i da će radnika trebati i sa drugih opština.

Tom prilikom najavo je otvaranje više fabrika, pogon za otkup mlijeka, preradu mesa, proizvodnju plastičnih gajbi, folije, a kao i ove godine najvažnije pitanje je Banje Guber.

Potencijalni invesitori su odustali i nisu bili spremni da investiraju u Srebrenicu zbog čega nije omogućeno otvranje većeg broja radnih mjesta.

Ove godine u planu je otvaranje 80 radnih mjesta.

You must be logged in to post a comment Login