Dječiji vrtić u Batuncu radiće od 15. avgusta

Danas je održan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac gdje je zaključeno da je epidemiološka sitacija u ovoj opštini zadovoljavajuća.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović kaže da u ovoj opštini nema velikog broja zaraženih i sva lica koja su ranije bila pozitivna oporavila su se i nemaju nikakve  posljedice po zdravlje.

On kaže da je u Bratuncu trenutno registrovano 12 osoba koje su pozitivne na virus korona i naglasio je da nijedna od njih nema teže simptome bolesti i ne nalaze se na bolničkom liječenju, dok je u kućnoj izolaciji 45 osoba.

„Stanje u dječijem obdaništu je dobro. Radnica, koja je bila pozitivna na virus korona, sada je negativna, kao i ostali zaposleni i djeca koja borave u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Obdanište, ipak neće početi sada sa radom, jer je od 1. do 15. avgusta predviđen kolektivni odmor, a u tom periodu izvršiće se dezinfekcija prostorija, kako bi se nastavio normalan rad nakon odmora“, pojasnio je Mlađenović istakavši da su u toj ustanovi na vrijeme preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa korona.

Rečeno je da će i Poreska uprava u ovoj opštini početi sa radom gdje je jedno lice pozitivno na virus korona i preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa.

Mlađenović je rekao da u 99 odsto slučajeva se poštuju sve mjere zaštite od virusa korona, koje donose republički i opštinski štab za vanredne situacije.

„Moramo biti zahvalni i našim ljudima koji sprovode mjere zaštite, a prije svega komunalnoj policiji, inspekciji i lokalnoj policiji koji su angažovani vikendom i svakodnevno da kasnih večernjih časova. Zahvalni smo i licima koja redovno vrše dezinfekciju cijelog područja opštine, kao i lokalnim komunalnim preduzećima i vatrogasnoj jedinici. Pokazalo se da sve to i u najtežim vremenima može veoma dobro da funkcioniše“, zaključio je načelnik.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navodi se da je danas potvrđen još 123 nova slučaja od čega dva lica iz Bratunca i jedno iz Srebrenice.

Prema infromacijama za statistiku i praćenje situacija sa korona virusom „Korona virus u Srpskoj“, ukupno je u Bratuncu registrovan 34 slučaja, dok je osoba 12 oporavljeno, a u Srebrenici 8 i nema oporavljenih.

You must be logged in to post a comment Login