Jedanaest godina banjskog liječenja za oboljele od multiple skleroze

Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Birač i ove godine, već jedanaest godina zaredom, nastaviće liječeje svojih članova u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Gornja Trepča” kod Čačka.

Predsjednik ovog udruženja Milan Stjepanović kaže da je potpisan ugovor o nastavku korištenja pomenute banje za osiguranike Fonda zdravstvenog osiguranja RS koji će po 21 dan u ovoj godini boraviti u banji.

Stjepanović ističe da liječenje u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Gornja Trepča” zaustavlja širenje bolesti i olakšavaju tegobe oboljelima, produžavaju radnu sposobnost onih koji imaju manji procenat invaliditeta.

On kaže da u Strategiji razvoja Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od 2010. godine planirano finansiranje liječenja oboljelih od ove bolesti u pomenutoj banji zbog pozitivnih efekata tog liječenja gdje je prošle godine boravilo 350 pacijenata iz Republike Srpske.

Udruženje oboljelih od multipla skleroze regije Birač pokrenuto je 2000. godine i najstarije je udruženje ovog karaktera u RS i dalo je veliki doprinos i pomoć formiranju srodnih udruženja u drugim regijama ovog entitea. Udruženje ima 80 člana od kojih je 45 iz regije Birač, među kojima je nekoliko novooboljelih.

You must be logged in to post a comment Login