Delegacija Namibije u posjeti TRB

Nakon posjete Banja Luke i Bijeljine, delegacija Namibije službeno je bila i u Tehničkom remontu Bratunac.

Tehnički remont Bratunac predstavio je novu proizvodnu liniju municije koja je nedavno instalirana sa domaćim stručnjacima čija je vrijednost u svijetu između 40 i 50 miliona evra, a zahvaljujući dobro obučenim ljudima firma je istu proizvodnju pokrenula za 30 odsto manje sredstava.

Foto: Miro Pejić

Prema riječima Slavena Ristića, generalnog direktora preduzeća, istakao je dobru saradnju sa partnerima iz Namibije, ali i drugim partnerima iz Afrike.

“Ovo je već posjeta u nizu snaših partnera iz Namibije sa kojim imamo odlučnu poslovnu saradnju. Zahvaljujući našem poštovanju i blagovremenom izvršavanju ugovorenih obaveza sklapamo nove ugovore sa Namibijom, ali i drugim zemljama sa juga Afrike”, rekao je novinarima Ristić i dodao da će zbog dobre poslovne klime i novih ugovora ovo reduzeće zaposliti dodatnih 250 radnika.

Zamjenik ministra odbrane Nambije Bili Mvaninge kaže da je dosadašnja saradnja te zemlje i Tehničkog remonta bila u isporuci mašina za deminiranje i druge opreme, te da imaju u planu slične pogone otvoriti i u svojoj zemlji.

You must be logged in to post a comment Login