Bolest današnjice: Provjerite nivo šećera u krvi

Uličnim akcijama mjerenje šećera u krvi Udruženje Dijabetičara u saradnji sa Domom zdravlja Srebrenica, Crvenim krstom i SŠC Srebreni počelo je obilježavaje Međunarodog dana borbe protiv dijabetesa koji se obilježava 14. novembra u čitavom svijetu.

Ova ulična akcija zbog lošeg vremena ove godine je okupila manji broj građana, ali je kod nekoliko osoba utvrđen povišen nivo šećera u krvi te im je savjetovano da posjete ljekara.

Predsjednik Udruženja dijabetičara Srebrenice Miloš Nikolić kaže da je cilj ove akcije preventivno djelovanje na ovu bolest čime se građanima omogućava da provjere svoje zdravlje.

Ovogodišnja akcija održava se pod sloganom „Žene i dijabetes“, a udruženje je obezbijedilo reagense, trakice i aparat a krajem mjeseca biće održano i tromjesečo mjerenje šećerašto članovima ovog udruženja smanjuje troškove jer bi morali otići i Zvornik.

Predrag Petrović, sekretar ovog udruženja, ističe da će ulična akcija mjerenja šećera u krvi biti održana i u Potočarima i Skelanima krajem sedmice.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv dijabetesa Udruženje dijabetičara iz Srebrenice će početkom decembra organizovati jednodnevno druženje za svoje članove koji će tom prilikom prisustvovati stručnim predavanjima o temama ishrane dijabetičara, fiziologije bolesti i psihološkoj podršci osobama sa dijabetesom na kojima će govoriti doktor nutricionista Inga Marković, profesor dr Siniša Ristić te sekretar ovog udruženja Predrag Petrović.

Foto: Miro Pejić

You must be logged in to post a comment Login