Ambasador Holandije posjetio Bratunac

U zvaničnoj posjeti Opštini Bratunac boravio je danas ambasador Holandije u BiH Reinout Vos.

Vos se susreo sa nečelnikom Bratunca Nedeljkom Mlađenovićem sa kojim je razgovarao o stanju u ovoj opštini, dosadašnjom saradnjom i mogućem nastavku iste.

„Holandija je u prethodnim godinama puno pomagala Bratuncu odnosno realizaciji mnoštva različtih projekata u ovoj opštini, između ostalih i rekonstrukciji i proširenju Doma kulture u čije prostorije se privremeno preselila opštinska uprava do izgradnje nove administrativne zgrade“, rekao je Vos.

On je rekao novinarima da će uskoro Bratunac posjetiti holandski eksperti za razvoj poljoprivrede koji će pružiti stručnu pomoć u toj oblasti.

Mlađenović je rekao da je do sada Holandia investirala, posredstvom UNDP u BiH, značajana sredstva u ovu opštinu i infrastrukturalne projekte.

„Pokazalo se da su sva dobijena sredstva dobro utrošena, i to se najbolje vidi kroz infrastrukturu, razvoj poljoprivrede, ostale ekonomske projekte. Nama je uvijek cilj da imamo podršku i Holandije i drugih ambasada, jer znamo da dosta sredstava dolazi u BiH, a kada donatori vide da se racionalno ulaže, sigurno ćemo i u narednom periodu imati podršku“, rekao je Mlađenović i dodao da je cilj da se saradnja sa Holandijom nastavi i proširi.

You must be logged in to post a comment Login