Upišite se u Kung Fu Ving Tsun Kluba “Srebrenica”

Kung Fu Ving Tsun Kluba “Srebrenica” vrši upis novih članova u klub.

Treninzi se održavaju tri puta sedmično u Potočarima, a više detalja možete dobiti na broj telefona: 061/962-794.

“Klub počinje da radi 2009. godine i takmiči se preko drugih klubova, a od prije dva mjeseca registrovali smo klub koji treninge održava u Potočarima i ima 25 članova”, kaže predsjednik i trener Kung Fu Ving Tsun Klub “Srebrenica” Isak Džanić.

On istiće da je prošle godine Srebrenica bila domaćin državnog prvenstva u ovom sportu.

Isak Džanić prvi je trener u bivšoj Jugoslaviji i 35 godina je u ovom sportu.

Šta je WuShu?

WuShu je kineska borilačka vještina, umjetnost, disciplina, koja objedinjuje mnogo različitih stilova. Prvobitno (za vrijeme prolongirane ere hladnog oružja) WuShu je bio korišten u vojsci da bi se lakše pokorilo protivnike, te kao fizička i vježba samoobrane običnih ljudi, ali istovremeno i kao njihova vježba za zdraviji fizički i duhovni život.

S konceptom napada i obrane kao temeljnim pokretima i kineskom tradicionalnom kulturom kao „backgroundom“, u modernim vremenima WuShu se odvojio od vojničkih vještina i danas je moderni sport koji objedinjava takmičarske discipline koje uključuju individualne forme, forme s oružjem, parove i demo skupine. Njegove vrijednosti kao samoobrambene vještine, njegovi učinci na zdravlje i njegova kulturno obrazovna uloga, karakteristike su zbog kojih je tradicionalni WuShu izuzetno cijenjen među ljudima različitih kulturnih naslijeđa.

You must be logged in to post a comment Login