Upis u prvi razred preko telefona i mejla

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavijestilo je osnovne škole o postupanju prilikom evidentiranja djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole.

Prva osnovna škola Srebrenica i Osnovna  škola „Kosta Todorović“ Skelani objavile su da je u toku upis djece u prvi razred školske 2020/2021. godine, rođena do 1.9.2014. godine.

U obavještenju se navodi da su roditelji dužni prijaviti djecu za evidenciju koja su dorasla za upis u školu. Prijave se obavljaju telefonski ili slanjem mejla zbog pandemije korona virusa.

Potrebno je dostaviti podatke i to: ime i prezime djeteta, ime jednog roditelja, datum i mjesto rođenja, matični broj djeteta i kontakt telefon roditelja.

Podatke možete dostaviti pozivom na broj: 065/761-346 ili mej adresu: os153@skolers.org za OŠ “Kosta Todorović” Skelani, Prvu osnovnu školu Srebrenica na mejl adresu: os162@skolers.org ili na telefone: 056/440-216. 056/440-266 i 066/783-013.

Prateća dokumentacija, rodni list, potvrdu o mjestu prebivališta i ljekarsko uvjerenje roditelji će dostaviti lično u školu kada djeca budu pozvana na testiranje, a o termin biće naknadno objavljen, saopšteno je iz škola.

Škole su dužne da obavijeste roditelje djece dorasle za upis u prvi razred o terminu i načinima evidentiranja djece putem zvanične internet stranice škole ili obavještenja koje treba biti istaknuto na vidnom mjestu na školi ili na drugi primjeren način, koji isključuje lični kontakt, odnosno dolazak u školu, navode iz ministarstva.

You must be logged in to post a comment Login