UIO: Rekordni prihodi od indirektnih poreza

Uprava za indirektno oporezivanje BiH u prva tri mjeseca ove godine prikupila je 1,491 milijardi KM indirektnih poreza, što je za 48 miliona KM ili 3,34 posto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz UIO BiH.

U martu ove godine UIO BiH prikupila je 520 miliona KM indirektnih poreza, što je najveći iznos prikupljenih prihoda u martu od uspostavljanja UIO.

Neto prikupljeni prihodi koji su raspodijeljeni korisnicima u ovoj godini iznosili su 1,241 milijardi KM i viši su za 58 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2015. godine.

Za finansiranje institucija BiH u prva tri mjeseca ove godine raspoređeno je 185 miliona KM, što je identično kao i u nekoliko prethodnih godina.

“Ostatak sredstava dobili su Federacija BiH 664 miliona KM, Republika Srpska 346 i distrikt Brčko 37 miliona KM”, navodi se u saopštenju.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva od 0,10 KM u prva tri mjeseca ove godine, FBiH je dobila dodatnih 15,7 miliona KM, Republika Srpska 10,4 miliona KM i distrikt Brčko 0,5 miliona KM.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login