Ugasili banku, a danas i bankomat – Nije poznato da li će biti na novoj lokaciji

Danas je iz bivše poslovnice UniCredit banke u Srebrenici, nakon gašenja, ukinut i dislociran bankomat, pola godine nakon gašenja banke.

Na licu mjesta nismo mogli saznati da li će bankomat biti premješten na drugu lokaciju, osim da će ovaj biti prevezen u Bratunac, rekla nam je osoba koja je obavljala radove na gašenju i premještanju bankomata.

Tačan odgovor očekujemo iz ove banke naredne sedmice.

Vlasnik objekta Mehmedalija Bešić gdje je bio instaliran bankomat kaže da već tri mjeseca traje proces prekida saradnje jer je banka ponudila uslove sa kojima se ne slaže i nisu rentabilini, te je zbog toga prekinuo poslovnu saradnju sa njima.

Kako nam je rekao, postoji interesovanje jedne banke koja želi da otvori svoju poslovnicu u Srebrenici i da će biti poznato više detalja kada postignu dogovor.

Srebreničane je krajem prošle godine razočaralo zatvaranje poslovnice UniCredit banke, jedne od ukupno dvije koliko ih posluje u ovoj opštini, koja je radila 22 godine.

Iako je informacija o zatvaranju banke bila i na sjednici lokalnog parlamenta, iz banke nam nisu potvrdili ovu informaciju početkom decembra prošle godine, da bi trinaest dana kasnije ipak potvrdili da se banka zatvara do 23. odnosno 26. decembra 2022. iako je, prema našim saznanjima, poslovala pozitivno.

Do prije nekoliko godina ova banka je bila jedina u Srebrenici, do otvaranja Ziraat banke, čime su u Srebrenici poslovale ukupno dvije banke, dok je u susjednom Bratuncu taj broj daleko veći.

You must be logged in to post a comment Login