Udruženje penzionera Bratunac: Tradicionalno druženje u Vrnjačkoj Banji

Opštinsko Udruženje penzionera Bratunac organizuje tradicionalno druženje u Vrnjačkoj Banji u utorak, 28. juna.

Svi penzioneri koji žele ići dužni su da uplate 1.150 dinara za ručak i 20 KM za prevoz.

“Prije tri godine mi smo se pobratimili sa Opštinskim udruženjem penzionera Vrnjačka Banja, pritom su dvije povelje potpisane, i to jedna tamo, a jedna kod nas u Bratuncu. Ove godine smo, 17. aprila, na godišnjicu potpisivanja povelje, napravili druženje i imali smo 525 prisutnih penzionera, što mi je bilo neizmjerno drago“, rekao je predsjednik Udruženja penzionera u Bratuncu Luka Jovanović.

Godišnje ovo udruženje pravi četiri-pet ekskurzija, uglavnom jednodnevnih, dosta posjećuju znamenitosti po BiH i Republici Srbiji, odlaze na druženja, a tradicionalno svake godine, na Vidovdan, idu na druženje u Vrnjačku Banju.

Povelje Udruženje penzionera

“Planiramo da i druženje kod nas postane tradicija, s tim da imamo ideju, pošto naše udruženje nema svoju slavu, da taj susret pomjerimo za 12. maj, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, i da to bude slava udruženja, a ujedno i druženje“, rekao je Jovanović.

Za ovu godinu planiran je, pored skorog odlaska u Vrnjačku Banju, odlazak i u banju Vrdnik na Fruškoj gori, i Pelagićevo u avgustu.

Za izlet u Vrnjačku Banju dosad je prijavljeno 50 penzionera, a prijave i uplate će se primati do 25. juna do 13 časova.

You must be logged in to post a comment Login