Učenici SŠC Srebrenica osvojili nagradu na sajmu u Sarajevu

Srednjoškolci iz Srebrenice su osvojili nagradu za najbolju učeničku kompaniju u konkurenciji 90 srednjih škola na sajmu đačkog preduzetništva u Sarajevu.

Učenici Srednjoškolskog centra “Srebrenica” su predstavili kompaniju “Buba”. Pobjedničku firmu čine učenici Anica i Ljubica Mitrović, Sabina Sinanović, Željko Jovanović i Murat Mehmedović sa profesoricom Senijom Purković.

Na sajmu đačkog preduzetništva u Sarajevu učestvovala su 24 učenika iz Srednjoškolskog centra Srebrenica, a predstavili su četiri kompanije.

Profesorica Senija Purković kaže da je za najbolju đačku firmu proglašena kompanija za inovaciju koju je patentirala na ovom sajmu, a to je sredstvo za uništavanje žiška u pasulju i žohara, koje nije opasno za zdravlje ljudi.

“Ovaj proizvod je izazvao veliko interesovanje na sajmu đačkog preduzetništva i može se očekivati da neka privatna kompanija ponudi otkup ovog patenta da bi pokrenula serijsku proizvodnju praha za uništavanje žiška i žohara,” izjavila je Purkovićeva.

Osim diplome, ovi učenici su nagrađeni i sedmodnevnim ljetovanjem u Sutomoru.

Nagradu je obezbijedila Vlada Norveške koja već pet godina finansira ovaj projekat koji škole realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Učenici Srednjoškolskg centra Srebrenica su i prethodnih godina imali zapažene nastupe i osvajali nagrade na smotrama đačkog stvaralaštva i preduzetništva širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Prijatelji Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login