U Zvorniku završeni 12. Međunarodno takmičenje kajak kanu na mirnim vodama

Juče je uspješno organizovano 12. Međunarodno takmičenje kajak kanu na mirnim vodama u Diviču kod Zvornika.

Oko stotinu takmičara iz klubova Bosne i Hercegovine i Srbije takmičilo se u disciplinama kajaka i kanua na mirnim vodama na dužinama od 500 i 200 metara u selekcijama od pionirskog do seniorskog uzrasta.

Na otvaranju takmičenja u ime Grada Zvornik obratio se Bekir Omerović, uposlenik Gradske uprave dok je takmičenje otvorenim proglasio predsjednik kluba Kajak Kanu Drina Zvornik Mustafa Tuhčić. Svečanosti otvaranja prisustvovao je i gradonačelnik Živinica Began Muhić koji se zahvalio na pozivu i najavio intenzivniju saradnju Zvornika i Živinica po pitanju sporta i privrednih aktivnosti.

Najviše znanja ovaj put pokazali su takmičari iz kajakaškog kluba “Trebišnjica” iz Trebinja koji su ponijeli pehar za najuspješniju ekipu takmičenja, a odmah iza njih bili su kajakaši Kajak kanu kluba “Filip Višnjić” iz Višnjićeva kod Šida dok su treće mjesto zauzeli takmičari Nautčki klub Beograd bili treći u ekipnom poretku.

Ispraćajem ekipa učesnica iz dvije države i oko stotinu takmičara, završena je ujedno i manifestacija obilježavanja jubileja “60 godina rada Kajak kanu kluba Drina Zvornik-Divič”.

Bila su ovo tri dana intenzivnih dešavanja u mjestu Divič, a sva dešavanja vezana su za sport i discipline na mirnim vodama uz obilježavanja jubileja šest decenija sportskog rada kluba.

Najboljim takmičarima i ekipama uručeni su pehari i medalje, kao i zahvalnice za sve prijatelje manifestacije.

Pehar pobjedničkoj ekipi prvenstva uručio je menadžer grada Zvornik Darko Stefanović, javlja Zvornički.ba.

Svi učesnici ovogodiš njeg takmičenja izrazili su zadovoljstvo samom organizacijom i ponijet će lijepe uspomene iz Zvornika sa željom da se vrate i naredne godine.

You must be logged in to post a comment Login