U Zvorniku održan skup nezadovoljstva izmjenama Krivičnog zakona RS

Danas je u pet minuta do 12.00 časova održan skup „Stop kriminalizaciji klevete“ sa kojeg su novinari regije Birač uputili svoje nezadovoljstvo i protivljenje protiv izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske kojim je predviđena kriminalizacija klevete u Republici Srpskoj.

Pored novinara iz ove regije na skupu su bili i aktivisti kao i građani iz Zvornika.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra će se izjasniti o ovom prijedlogu koji je okarakterisan kao vid suzbijanja slobode govora i izražavanja kako građana tako i medija.

Nekoliko prijedloga aktivista, medijskih radnika je usvojeno ali je i dalje ostala kriminalizacija klevete koja se smatra spornim, posebno za novinare.

Sa skupa je poručeno da nisu protiv zakona koji su na snazi, ali da je potrebno da zakoni budu za sve isti i da se ovim izmjenama želi ugušiti sloboda izražavanja i ograničiti rad medija.

Takođe, sa skupa su pozvani narodni poslanici sa ove regije, njih devet da sutra ne glasaju za ove izmjene i budu uz narod.

Sutra će u Banjaluci Biti održan sličan skup protiv izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske kojim je predviđena kriminalizacija klevete u Republici Srpskoj.

You must be logged in to post a comment Login