U toku su pripreme za izgradnju obilaznice oko Bratunca

U Bratuncu su nastavljeni aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za izgradnju obilaznice oko urbanog dijela Bratunca i nasipa uz Drinu od novog mosta „Bratoljub“ do ušća rječice Križevice, potvrdio je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obezbijedili su 500.000 KM za izradu projekta zaštite od poplava, odnosno izgradnje nasipa pored rijeke Drine u Adama te završetak regulacije preostalog dijela neuređenih korita rječica Glogovske i Križevice do njihovih ušća.

„Kada pripremimo projektnu dokumentaciju Evropska unija će iz svojih fondova za odbranu od poplava izdvojiti sredstva za realizaciju izgradnje nasipa pored Drine, koji će štititi šire područje Bratunca od eventualnih poplava kakvih je bilo nekoliko u posljednje dvije decenije“, pojasnio je Mlađenović.

Mlađenović kaže da će se uporedo graditi nasip i zaobilaznica oko Bratunca što će dijelom pojeftiniti izgradnju. „Opština je obezbijedila dva miliona maraka za eksproprijaciju i otkup zemljišta na parcelama preko kojih će se graditi nasip i zaobilaznica da bi se moglo pristupiti izgradnji ovih objekata, koji su od strateškog značaja za ovu lokalnu zajednicu“, objasnio je Mlađenović.

You must be logged in to post a comment Login