U toku izgradnja hale u Skelanima

U Skelanima napreduju radovi na izgradnji objekta za proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku. Sredstva za izgradnju ovog objekta, koji će sa opremom koštati milion maraka, obezbijedili su Opština Srebrenica, UNDP-i i investitor iz Srbije.

“U hali površine 500 metara kvadratnih biće uposleno 20 radnika sa skelanskog područja. Pored učešća u izgradnji ove fabrike, Opština je obezbijedila zemljište i kompletnu infrastrukturu za ovaj objekat. Objekat će nakon izgradnje, po vrlo povoljnoj cijeni investitoru biti ustupljena na korištenje na rok od 30 godina“, rekao je Ćazim Salimović, savjetnik za privredu načelnika opštine Srebrenica.

Investitor iz Srbije, porijeklom iz Srebrenice, u Bajinoj Bašti ima razvijenu proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku, radi u skučenom prostoru i sa velikim troškovima zakupnine. Inače, kompletnu proizvodnju izvozi u Njemačku. Nova i modernija hala u Skelanima investitoru će obezbijediti uslovniju proizvodnju, povećanje broja zaposlenih za 20 novih radnika i bolje poslovanje.

You must be logged in to post a comment Login