U subotu se prikazuju tri dokumentarna filma

Udruženje “Pravo Ljudski”, u sklopu programa “Pravo Ljudski putuje… Srebrenica, Bratunac” a kroz partnerstvo sa Nacionalnom fondacijom za demokratiju iz Washingtona, te uz podršku Narodne biblioteke Kulturnog centra Bratunac i Omladinskog savjeta Srebrenice u subotu emituje tri dokumentarna filma koja će biti prikazana u Srebrenici u subotu 19. aprila sa početkom u 19:00 časova u prostoru Omladinskog centra Srebrenica.

“Pravo Ljudski putuje…” program će ove godine pored Srebrenice i Bratunca, posjetiti Livno i Sanski Most gdje će ponuditi programske sadržaje usmjerene generalnoj publici i mladima, ali i aktivnosti koje će uključivati formalne i neformalne edukatore. Cilj ove incijative jeste decentralizacija i defestivalizacija kulturnih dešavanja, odnosno naše dugogodišnje nastojanje promocije društveno angažiranih umjetničkih formi u gradovima širom BiH.

Dokumentarni filmovi koji će biti prikazani su:

Okvir za druge – (IIja Kok, Willem Timmers) Holandija / 2012. / 25 minute

Ispit zrelosti – (Smirna Kulenović)  Srbija, Bosna i Hercegovina / 2012. / 33 minute

Dnevnik jednog putovanja – (Piotr Stasik) Poljska / 2013. / 54 minute

Udruženje “Pravo Ljudski” se bavi promocijom ljudskih prava kroz medij filma i umjetnosti uopšte. Ovo Udruženje pokrenulo je i festival “Pravo Ljudski – Filmski festival o ljudskim pravima” koji postoji od 2006. godine.

Plakatu ovog dešavanja možete pogledati na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login