U SŠC Srebrenica primljeno 28 odlikaša u prve razrede

U Srednjoškolski centar Srebrenica u prvom upisnom roku primljeno je 28 odlikaša u prve razrede, i oni su imali više od 60 bodova na osnovu bodovanja uspjeha u osnovnom školovanju.

Ove godine se u SŠC Srebrenica upisuje 98 učenika, prema odobrenju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, što znači da je ostalo još ukupno 70 upražnjenih mjesta za prijem u prve razrede.

Planiran je upis po jednog odjeljenja od 24 učenika u prve razrede gimnazije, farmaceutske i hemijske tehničke škole, a jedno odjeljenje od 26 učenika biće primljeno u medicinsku školu.

“Očekujem dovoljno interesovanja da se popune predviđena četiri odjeljenja prvih razreda za narednu školsku godinu. Obavili smo promociju škole i zanimanja u nekoliko susjednih opština i očekujemo da će, kao i prethodnih godina, biti dovoljno zainteresovanih učenika iz Bratunca i Srebrenice za upis u gimnaziju, a interesovanje za medicinska zanimanja je uvijek veliko iz više opština Republike Srpske i Srbije“, rekao je Momčilo Cvjetinović, direktor SŠC Srebrenica.

Kako je rekao, najslabije interesovanje je uvijek za hemijsku školu, ali će i ove godine biti dovoljno učenika da popune jedno odjeljenje.

Snežana Zarić, sekretar SŠC Srebrenica, kaže da je za sada primljeno 16 učenika sa više od 60 bodova u medicinsku školu, 7 u farmaceutsku, a 5 učenika u gimnaziju.

Prvi upisni rok otvoren je do 24. juna, za upis učenika koji imaju manje od 60 bodova, a u drugom upisnom roku zahtjevi za upis primaće se od 4. do 15. jula.

You must be logged in to post a comment Login