U srijedu “Obuka djece u saobraćaju” u Srebrenici

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo “Srebrenica” nastavljaju preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Pažljivo na putu do škole!“ i u mjesecu oktobru.

Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske nastavlja i u mjesecu oktobru provođenje preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Pažljivo na putu do škole!“.

Cilj provođenja ove preventivno-edukativne aktivnosti jeste povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, u Republici Srpskoj, povećanjem pažnje vozača u zonama škola, kao i edukacijom učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju.

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Auto moto saveza Republike Srpske i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske“ posjetiće 28.09.2016. godine Srebrenicu.

Tim povodom na platou pored „Prva osnovna škola“ u Srebrenici biće postavljen saobraćajni poligon koji je namjenjen za praktičnu obuku djece. Na ovom pologonu, djeca kroz igru, imaju mogućnost da nauče osnovna pravila koja su im neophodna za bezbjedno učešće u saobraćaju. Poligon će u 12.00 časova posjetiti ministar saobraćaja i veza, generalni sekretar Auto-moto saveza, direktor Agencije za bezbjednost, te predstavnici Auto-moto društva „Srebrenica“ i lokalne zajednice.

Sat ranije u Kulturnom centru Srebrenica u 11.00 časova održaće se i edukativna predstava „Mirka“ koja će pokazati djeci kako se ponašati u saobraćaju.

You must be logged in to post a comment Login