U Srebrenici zatvoren kafić sa najdužom tradicijom

Kafić “Malboro” koji pamte generacije iz prošlog vijeka i mjesto na kojem se jedino mogla slušati dobra, urbana muzika, zatvoren je.

Mnogi Srebreničani sjećaju se ovog mjesta kada je otvoren kao poslastičarnica, da bi nakon toga postao kafić i okupljao veliki broj mladih koji i danas prepričavaju doživljaje iz ovog kultnog lokala.

Nakon završetka rata Emir i Zoka, koji su vodili ovaj kafić ponovo su se udružili i oživjeli ovo mjesto koje mnoge vraća u mladost i nekadašnji život u Srebrenici.

“Malboro” je bio jedini kafić u gradu koji je puštao rok muziku i za mnoge mlade bio je sigurno utočište od srebreničke realnosti.

Srebrenica ima samo jedan kafić

Nakon zatvaranja “Malbora”, Srebrenica je ostala sa jednim kafićem u gradu.

Mladi iz Srebrenice već nekoliko godina su “odustali” od izlazaka u Srebrenicu jer kako kažu, loša je ponuda, slabo se nešto dešava i malo je ljudi.

“Imam 17 godina, izlazim svaku subotu u Bratunac, nekad petkom. Kada organizuju svirku izađem u Srebrenici, Veneru. U Bratuncu su mnogo bolji izlasci subotom, petkom nema ništa”, rekao je Slavko Rankić.

Pored izlazaka vikendom u Bratunac, prema riječima Slavka, sve češće se odlazi u Bratunac na kafu jer je drugačije, veći je izbor kafića i možete sresti više ljudi.

“Dosta često izlazim u Bratunac jer je u Srebrenici sve isto, slaba je ponuda i malo je ljudi”, rekao je Marko Stevanović.

Na noćni provod u Srebrenici dodatno je uticalo i radno vrijeme tako da radnim danima uslužni objekti rade do 23:00 sata a vikendom do ponoći, što nije dovoljno vremena za dobre provode.

You must be logged in to post a comment Login