U Srebrenici sve spremno za održavanje lokalnih izbora

Predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) u Srebrenici Nermin Alivuković izjavo je za Fenu da su pripreme za predstojeće lokalne izbore u Srebrenici u završnoj fazi te da je ova komisija spremna za njihovo održavanje.

“OIK je donio konačnu odluku o imenovanju biračkih odbora. U prethodnom periodu proveli smo aktivnosti obuke predsjednika, zamjenika predsjednika i članova biračkih odbora. Za predložene kandidate izvršena je provjera da li imaju prebivalište na području općine Srebrenica. Imenovanja nedostajućih članova koji se nisu pojavili na obuci ni testiranju, OIK je izvršio samostalno kako je to propisano izbornim zakonom”, rekao je Alivuković.

Navodi da je birački materijal stigao i uskladišten je u Općini Srebrenica gdje je pod nadzorom policijskih pripadnika, a sačinjen je plan distribucije materijala za biračka mjesta.

“Donijeta je odluka i o visini naknada za članove biračkih odbora i na taj način su kompletirane pripreme za izbore. Mi smo spremni”, istakao je Alivuković.

Izrazio je očekivanje da će izbori biti održani bez problema, a prvi rezultati se mogu očekivati oko 22 sata.

Na području općine Srebrenica ove godine na lokalnim izborima pravo glasa ostvaruje 13.119 glasača. Registrovano je 11.262 redovnih glasača, putem pošte 1.144, a u odsustvu 1.703 glasača.

Izvor: Fena

You must be logged in to post a comment Login