U Srebrenici služena “Kafa tolerancije”

Građani, predstavnici institucija, organizacija, odbornici SO Srebrenica i predstavnici OSCE-a kancelarije u Srebrenici danas su se družili i pili “Kafu tolerancije”.

Ovo je bio događaj u kojem su se svi družili i time prikazali da smo tolerantni sugrađani, da se međusobno poštujemo i uvažavamo.

“Želja nam je da vremenom ovo postane redovna otvorena aktivnost na koju mogu doći svi i družiti se sa nama ali i sa predstavnicima vlasti, institucija i organizacija”, istakla je Radomirka Savić, Koalicija “Bunt protiv mržnje” i dodala da je jutros iskoristila priliku i pozvala odbornike SO Srebrenica da zajedno svi “popijemo kafu”.

Cilj ovog događaja jeste prikazati Srebrenicu van standardnih okvira u kojima je poznata široj javnosti, te prikazati kako se u Srebrenici, bez obzira na vjeru ili naciju zajedno piju kafe, druži, živi i radi.

“Mi smo do sada imali slične aktivnosti gdje smo pravili druženja uz muziku. Bilo je govora da se u Bratuncu održi Kafa tolerancije, međutim svi smo bili zauzeti da organizujemo tu aktivnost, što ne znači da nećemo. Ovdje smo došli da damo našu podršku ovoj akciji”, rekla je Medina Ibišević, Koalicija za toleranciju u Bratuncu i dodala da svaka kafa zbližava ljude, zbližava različite nacija ali i različite generacije.

“Kafa tolerancije” ove godine se organizuje drugi put zahvaljujući Koaliciji Bunt protiv mržnje koju čine institucije i organizacije iz Srebrenice, kao i naš portal, i zahvaljujući OSCE-u kancelariji u Srebrenici.

You must be logged in to post a comment Login