U Srebrenici se obilježava Dječija nedjelja

I ove godine tradicionalno u svim institucijama i organizacijama obilježava se Dječija nedjelja.

Svake godine u prvoj sedmici mjeseca oktobra u cijelom svijetu obilježava se Dječija nedjelja, nedjelja u kojoj se promovišu prava djeteta uz različite kulturno-obrazovne i sportske aktivnosti namijenjene djeci.

Manifestacija Dječija nedjelja ove godine održaće se u periodu od 5. do 11. oktobra pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh”.

Dječije obdanište „Poletarac“ jutros je započelo sa programo obilježavanja Dječije nedjelje, a zbog sprovođenja mjera zaštite i prevencije od virusa korona sve aktivnostii biće održane u sklopu ustanove, bez posjeta drugim institucijama kako je to proteklih godina bila praksa.

„Danas smo otvorili manifestciju posvećenju Dječijoj nedjelji puštanjem balona sa dječijim pravima. Aktivnosti smo raspodjelili shodno grupama i jasličkom uzrastu koje će trajati do petka. U planu je revija frizura, pravljenje zdravih kolača, sportski dan i na kraju imamo iscrtavanje pločnika ispred vrtića, a taj dan imamo posjetu predstavnika Opštine Srebrenica koji će za djecu pripremiti voće i sa njima se družiti“, kaže Mirela Hodžić, direktorica Dječijeg obdaništa “Poletarac”.

Narodna biblioteka Srebrenica i ove godine, u skladu sa mogućnostima i trenutnom situacijom, održava aktivnost u okviru “Dječije nedjelje u Biblioteci”.

Učenici osnovnih škola na području opštine Srebrenica mogu učestvovati na likovnom i to učenici prvog i drugog razreda, i fotokonkursu, učenici od trećeg do devetog razreda osnovne škole, koji traju do 9.oktobra.

„Dječija nedjelja ima za cilj da širu javnost upozna sa potrebama i pravima djece, da podigne svijest o odgovornosti porodice i nadležnih institucija koje se bave brigom o djetetu da učine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi zaštitili prava djeteta“, kažu iz Narodne biblioteke Srebrenica koja ove godine održava 15. “Dječiju nedjelju u Biblioteci“.

U osnovnim školama takođe je pripremljen bogat programa obilježavanja Dječije nedjelje koji je već tradicionalan.

Na OVOM LINKU pogledate galeriju fotografija.

You must be logged in to post a comment Login