U Srebrenici promovisana zbirka poezije “Linije sećanja”

U prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica danas je održana promocija zbirke pjesama “Linije sećanja” autorke Joke Ćetković Miloševć.

Joke Ćetković Miloševć predstavila je svoju drugu zbirku pjesama “Linije sećanja”, različitih po formi i temama.

Rođena u Peljavama, opština Lopare, osnovnu školu završila u Sasama, opština Srebrenica i za ovaj kraj je vezuju najljepše uspomene.

Objavila je dvije zbirke pjesama “Podigni glavu” (2016.) koju je prije nekoliko mjeseci promovisala u susjednom Bratuncu, kao i “Linije sećanja” (2018).

Promocija se održava u okviru “Septembarskih dana knjige”, a ujedno se obilježava i Međunarodni dan pismenosti, 8. septembar, koju prati izložba publikacija iz Zavičajne zbirke.

“Na ovaj način promovišemo Zavičajnu zbirku ali i razvoj školstva u Srebrenici i učenička postignuća promovisana u biltenima, listovima škola koje rade na području opštine Srebrenica”, rekla je bibliotekarka Violeta Radić.

Biblioteka je pokrenula i akciju “Listom želja do željenih knjiga” tokom koje će korisnici biblioteke imati priliku da napišu koje naslove, pisce, literaturu iz stručnih oblasti žele da nađu na policama.

“Akcija traje do zadnje sedmice mjeseca oktobra, kada zaposleni u biblioteci posjećuju najveći sajam knjiga u regionu i nabavljaju nove naslove za naše korisnike”, rekla je Jovana Rakić, direktorica Narodne biblioteke Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login