(FOTO+VIDEO) U Srebrenici postoji karate klub

Sinoć smo bili u posjeti novom, danas prvom, Karate klubu “Želja IPON” u Srebrenica koji je pokrenula mlada, uspješna sportistkinja, trener i student Kristina Milošević. Od oktobra prošle godine Kristina je aktuelni Svjetski šampion u karateu.

Kristina, zajedno sa još jednim trenerom, uz pomoć svojih roditelja pokrenula je ovaj klub koji je počeo sa radom u septembru prošle godine i okuplja oko 20 članova iz Srebrenice i Bratunca od kojih je polovina dio takmičarske ekipe.

„Odlučila sam da ne putujem na treninge u Bajinu Baštu, klub gdje sam trenirala, jer znam koliko je teško i naporno već sam, uz pomoć svojih roditelja, pokrenula klub koji radi u Srebrenici i Bratuncu,“ kaže Kristina.

Takođe, ova mlada djevojka, pored obaveza sa klubom, takmičenjima i treninzima uspijeva da se školuje, studira na Učiteljskom fakultetu u Brčkom.

Klub je za nekoliko mjeseci, kako postoji, već osvojio medalje i to na Kupu Srbije u Sremskoj Kamenici osvojeno je 6 medelja a nastupila su tri takmičara Karate klubu “Želja IPON” u konkurenciji kata i borbi. Na Novogodišnjem turniru u Bajnoj Bašti klub je nastupio sa sedam takmičara i osvojio je 6 medalja.

Sredinom februara karatisti ovog kluba nastupaju u Novom Sadu, zatim na takmičenjima širom Srbije i BiH. U martu mjesecu imaju dva velika takmičenja, Internacionalni kupovi u Rumuniji, već početkom aprila Balkasnko prvenstvo u Sloveniji u maju, najveće takmičenje, za Kristinu, Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Najveće takmičenje za mene u ovoj godini jeste seniorsko Svjetsko prvenstvo u Brazilu gdje se nadam da ću ponoviti uspjeh kao u Italiji, rekla je nasmijana Kristina.

Pitali smo Kristnu kako se klub finansira jer nam je poznato da Opština Srebrenica, koliko je moguće, pomaže određene sportske kolektive u našem gradu.

„S obzirom da smo tek osnovan klub, finansiramo se iz ličnih sredstava, tj. članarina. Opština je, takođe, rekla da će nam pomoći u daljem radu, finansirati će odlaske na takmičenja, nadamo se da će tako biti. Za sada, sponzora nemamo,“ kratko je odgovorila Kristine.

Karate klub poziva sve zainteresovane da se upišu u njihov klub, treninzi su svakodnevno, ponedeljak, srijeda (19.00h) i petak (17.30h) u Srebrenici i Bratunac, utorkom i četvrtkom (17.30h) a članirana je 15,00 KM. Više informacija možete dobiti na kontakt telefon: 065/660-095.

Ovom prilikom pozivamo sva zainteresovana preduzeća i pojedinice koji žele pomoći, sponzorisati karate klub u našem gradu da kontaktiraju Karate klubu “Želja IPON” i pomogu sport u Srebrenici.

Naš Portal zahvaljuje se Karate klubu “Želja IPON” na saradnji i želimo Vam puno uspjeha u daljem radu, puno medalja. Nadamo se da će ovaj klub uskoro dobiti i novčanu pomoć kako bi nesmetano radio i učestvovao na značajnim takmičenjima a time predstavljao Srebrenicu.

You must be logged in to post a comment Login