U Srebrenici otvorena Ženska odbojkaška akademija “Mikasa”

Prisustvom oko 40 djevojaka iz Ženske odbojkaške akademija “Mikasa” iz Tuzle, i oko 20 budućih polaznica danas je otvorena ova akademija i u Srebrenici.

Planirana utakmica između ekipe “Mikasa” i Ženskog odbojkaškog kluba “Bratunac” nije odigrana jer iz bratunačkog kluba smatraju da je nepotrebno miješati politiku i sport, a da je pomenuta utakmica bila u programu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine te ja bratunačka ekipa ponudila odigravanje ove utakmice u drugom terminu jer smatraju da je važan sport.

Almir Žilić predsjednik Ženske odbojkaške akademije “Mikasa” iz Tuzle demantovao je tvrdnju da je ova utakmica dio pomenutog programa i da je tu isključivo radi sporta.

Žilić je rekao da je do sada prijavljeno oko 50 djevojaka i djevojčica za učešće na ovom projektu, koji pored promocije sporta i zdravog života ima za cilj da pokrene jednu ekipu iz Srebrenice koja bi uzela učešće u nekom rangu takmičenja, te da je projekat dugoročan.

Profesorica sporta Lejla Softić kaže da je narednih četiri mjeseca planirano da treneri iz Tuzle dolaze u Srebrenicu i održavaju treninge dok se ne obuče lokalni treneri.

Žilić ističe da je veoma važno ponudit djevojčicama Srebrenice sve ono što imaju njihove vršnjakinje u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci, a to je mogućnost izbora i treniranja odbojke.

Upis za djevojke i djevojčice i dalje traje, a možete se upisati na broj telefona 061/731-149, treninzi se održavaju ponedjeljkomm i srijedom od 18.45 do 20.00 časova za dvije grupe. Prva je od 8 do 12 i druga od 13 do 19 godina.

Pored odbojke za djevojčice i djevojke, program Ženske odbojkaške akademije “Mikasa” nudi i poseban nutritivni program za odbojkašice i fitnes za djevojke i žene.

You must be logged in to post a comment Login