U Srebrenici održane Novogodišnje Poletarčeve Čarolije

Danas je u Srebrenici održana treća po redu manifestacija za djecu Novogodišnje Poletarčeve Čarolije. Specijalni gost ovogodišnjih Poletarčevih novogodišnjih čarolija bio je Kike Budalike, poznati televizijski voditelj.

Na ovm događaju učestvovala su djeca iz obdaništa i igraonica “Poletarac”, mališani iz KUD-a “Vaso Jovanović”, plesni klub “Flamenco” iz Tuzle, ali i mnogo djece i roditelja iz Srebrenice i Bratunca koji su došli da pogledaju ovu manifestaciju.

“Uspjeli smo da okupimo veliki broj pojedinaca koji su svojim radom dali dorpinos ovoj manifestaciji. Kao što ste vidjeli, ova manifestacija je mnogo veća i bolje nego proteklih godina”, rekla je Vesna Jovanović, direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac”.

Većina djece danas je bila maskirana, na vrlo orginalan i kreativan način a tako su i nastupali.

Zvijezda manifestacije Novogodišnje Poletarčeve Čarolije bio je Mirsad Abdagić, poznatiji kao Kike Budalike, dječji voditelj i animator koje je rekao da je drugi put u Srebrenici i da mu je ovo najbolje gostovanje u našem gradu.

“Super mi je bilo. Ovo je super organizovano i ja se zahvaljujem na pozivu. Ono što je najbolje jeste da će svako djete danas dobiti poklon. Ovakvih događaja treba da bude stalno, ja bih to uveo svaki mjesec jer su ova djeca to zaslužila”, rekao je Kike.

Tokom dvočasovnog programa djeca i roditelji su uživali u programu i svi su dobili makar po jedan poklon, a sva djeca su dobila paketiće koje im je lično uručio Djeda Mraz koji je stigao sa Kiketom.

Organizatori ovogodišnje treće po redu Novogodišnje Poletarčeve Čarolije su Dječiji vrtić “Poletarac” i portal Istočna Bosna.

“Današnji maksenbal je proteko u najboljem redu. Djevojčice i dječaci su zadovoljni, što je najbitnije. Dobili su svoje paketiće. Program sa Kiketom je takođe protekao odlično i mi smo zadovoljni”, rekla je Nurdina Omerović iz humanitarne organizacija “Nove nade” iz Norveške koja je podržala ovu manifestaciju.

Direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac” istakla je važnost ovog događaja jer nisu trošena budžetska sredstva već su manifestaciju sponzorisali pojedinci, organizacije, pravni subjekti a prostor je dala “Prva osnovna škola” Srebrenica besplatno kao i osoblje ove obrazovne ustanove. Radnici JU Dječiji vrtić “Srebrenica” su takođe danas radili besplatno kao i nekolicina volontera.

You must be logged in to post a comment Login