U Srebrenici obilježen Dan opštine

Opština Srebrenica obilježava 21. decembar Danom opštine Srebrenice povodom toga, održava se Svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj se uručuju nagrade za najistaknutije ličnosti, privredne subjekte i organizacije u Srebrenici.

Nagradu, Plaketu sa zlatnim grbom opštine dobila je gospođa Azra Pljevljaković, Srebreničanka koja danas živi u Beču, za višegodišnji rad na pružanju pomoći Srebrenici. Pored Plakete sa zlatnim grbom opštine, gospođa Pljevljaković dobila je i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM koju je poklonila za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu u Srebrenici.

Plaketu srebreni grb opštine, Opština Srebrenica uručila je rudniku olova i cinka „Sase“ Srebrenica, preduzeće „Gross“ Gradiška. Dok Plaketa sa bronzanim grbom opštine uručena je za dvije osobe, dr Fatimi Daudbašić-Klempić i prof. Obrenki Pavlović.

Opština Srebrneice nije zaboravila ni učenike srednje i osnovne škole kojima su uručene novčane nagrade i to za đaka generacije 100 KM i za učenike koji su imali zapažene rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima iz raznih oblasti, 50 KM.

Nagradu za najboljeg sportistu naše opštine dobila je Jelica Maksimović, Taekwondo klub ”Guber” Srebrenica – jedan od najtrofejnijih sportskih klubova u našem gradu.

Za doprinos u radu KUD “Vaso Jovanovič”, posthumno odlikovan je Ahmo Begić.

Mnogobrojnim kolektivima, preduzetnicima, organizacijama i pojedincima uručene su zahvalnice Opštine Srebrenica.

 

You must be logged in to post a comment Login