U Srebrenici lišeno slobode lice zbog napada na policajca

Kako je saopšteno iz policije, napada na policajca dogodio se danas.

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lice A.L. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Policijskoj stanici Srebrenica, 27. decembra oko 16.50 časova, obratilo se lice E.J. iz Srebrenice i prijavilo da ga lice A.L. vrijeđa. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Srebrenica su izašli na lice mjesta kojom prilikom je lice A.L., uz vrijeđanje i upućivanje prijetnji po život, fizički napalo policijskog službenika nanjevši mu povrede”, navodi se.

Policijski službenik je radi ukazivanja ljekarske pomoći upućen u Dom zdravlja Srebrenica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Policijski službenici Policijske uprave Zvornik nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti.

Iz policije podsjećaju da je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, navodi se iz policije.

You must be logged in to post a comment Login