U Srebrenici izvršiće se rekonstrukcija dva lifta

Nakon više od 25 godina u Srebrenici će biti obnovljena dva lifta u naselju Panađurište, u dvije zgrade sa najvećim brojem stanara.

Načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove ove opštine Bojan Josipović kaže da je potpisan ugovor sa firmom „Euro prost“ iz Gračanice koja je u procesu izrade liftova.

„Biće potrebno da se riješi i električna instalacija za liftove, a nakon toga krenuće se i u instalaciju liftova“, kaže Josipović.

On kaže da će sada biti rekonstruisana dva lifta, a da je pripremljena projektna dokumentacija i za ostale liftove kako bi se završla rekonstrukcija i u drugim zgradama.

Prema Odluci o pokretanju postupka javne nabavke „Rekonstrukcije liftova u zgradama u opštini Srebrenica“ planirano je 120.000 KM, a sredstva je izdvojio Savjet ministara BiH.

Inicijativu obnove liftova pokrenuli su stanari Lamele 3 u naselju Panađurište, nakon čega i stanari zgrade Kula B u centru grada koji su tada i sakupili sredstva da sufinasiraju rekonstrukciju još 2015. ali su odustali.

You must be logged in to post a comment Login