U Srebrenici i Bratuncu četiri lica u karantinu

Četiri lica iz Bratunca i Srebrenice koja su prešla granicu moraće provesti 14 dana u posebno ofromljenim prostorijama za karantin koji su pod stručnim nadzorom.

Sa Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac rečeno je da će u bratunački karantin od danas biti smještena tri lica, dok će u Srebrenici jedno lice biti pod nadzorom u karantinu.

Nedeljko Mlađenović načelnik Bratunca rekao je da su u regiji Birač registrovani prvi slučajevi zaraze zbog čega mjere treba pojačati, a fomirani su punktovi za kontrolu građana koji dolaze iz drugih opština u Konjević Polju i Polomu.

Bratunca i Srebrenica su ranije, shodno naredbama Vlade Republike Srpske, pripremili lokacije za smještaj osoba koje će biti pod kontolisanim nadzorom. U Bratuncu karantin sa 20 kreveta opremljen je u starom dijelu Doma zdravlja koji je fizički odvojen, a u Srebrenici u zgradi Pravnog fakulteta sa kapacitetom do 50 mjesta.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Bratunac, 94 osobe je pod nadzorom, dok je 28 lica izašlo iz karantina. U Srebrenici na evidenciji osoba pod nazdorom nalazi se 47 lica dok je 56 osoba izašlo iz nadzora i kućne izolacije.

Uglješa Stojanović iz epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenica kaže da se vrši nadzor i kontrola svih lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji i svi su dobrog zdravlja i odgovorno sporvode proces karantina, dok je zadovoljavajuća epidemiološka situacija u ovoj opštini.

Iz štabova Srebrenice i Bratunca saopšteno je da se u velikoj mjeri poštuju naređenja i ograničenja, a na terenu su volonterski timovi za dostavu hrane i lijekova.

Iz Bolnice Zvornik saopšteno je da su testirana sva lica iz prvog kontakta sa zaraženim osobama, tri lica iz regije Birač, i da su dostavljeni jutros u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske na dalje analize, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

You must be logged in to post a comment Login