U Srebrenici doček Nove godine uz koncert Pere Defformera

Ove godine doček Nove godine u Srebrenici održaće se u zgradi nekadašnje pivnice gdje će nastupiti popularni bend Pero Defformero.

Opština Srebrenica ove godine po prvi put organizuje doček Nove godine sa organizacijom Srebrenica Wave i drugačije nego proteklih godina.

“Ove godine neće biti dočeka na otvorenom. Odlučili smo da se doček Nove godine organizujemo u zgradi pivnice zbog raznih tehničkih problema kao što je nedostatak adekvatne bine”, kaže šef kabineta opštinskog načelnika Vladan Milovanović i ističe da se radi o izuzetno simboličnim sredstvima za organizovanje dočeka kako bi se i ljudima u Srebrenici pružila mogućnost da uživaju u ovoj noći.

Iz organizacije Srebrenica Wave kažu da ovim koncertom žele da završe godinu u kojoj je održan veliki broj koncerata bendova iz regije i nadaju se da će ovo prerasti u tradiciju.

Prostor nekadšnje pivnice naredne zime trebao bi da postane multifunkcionalni prostor za sve građane, sa velikom salom za koncerte, sastanke, dvije vježbaone za bendove i mnogo različitog sadržaja.

Prije nekoliko dana počelo je ukrašavanje srebreničkih ulica koje vrši Komunalno preduzeće “Polet” uz minimalna sredstva i korištenje starih nakita.

Pored restorana Kulturnog centra Srebrenica koji već tradicionalno organizuje doček Nove godine za starije Srebreničane, nije poznato da li će i šta pripremiti drugi ugostitelji iz ovog mjesta, osim da će kafići biti otvoreni do ranih jutarnjih časova, posebnih najava nije bilo.

You must be logged in to post a comment Login