U Srebrenici danas se održava Sajam “Žensko preduzetništvo”

Ručne radove i proizvode danas je predstavilo oko trideset žena iz Srebrenice i Bratunca na Sajmu “Žensko preduzetništvo” u Srebrenici.

Štandovi su postavljeni u centru grada, na platou ispred robne kuće, a sajam organizuje SOS Dječija sela BiH i Udruženje „Prijatelja Srebrenica“.

Gordana Dabić, menadžerica Programa jačanja porodica, organizacije SOS Dječija sela BiH, kancelarija u Srebrenici i Bratuncu kaže da je ovo način promocije i pružanje podrške ženama u razvoju i pokretanju biznisa.

„Cilj sajma je umrežavanje i povezivanje žena, promocija tradicionalnih ručnih radova i rukotvorina kao i promocija ženskih biznisa i veća vidljivost žena preduzetnica“, ističe Dabičeva.

Danas će se održati i prva konferencija koju će pratiti i panel diskusija gdje će svi zaključci i preporuke biti predstavljeni predstavnicima lokalnih samouprava.

Dijana Alempić na štandu predstavlja svoje ručno izrađene šnale i ukrase za kosu.

„Imam djevojčicu od sedam godina i tako je sve počelo. U nedostatku adekvatnih šnala i ukrasa došla sam na ideju da izrađujem svoje, orginalne i drugačije“, kaže Alempićeva.

You must be logged in to post a comment Login