U Srebrenici i Bratuncu obavljeno 79 mamografskih pregleda

Kompanija “Goss” koja upravlja Rudnikom olova i cinka Sase kod Srebrenica organizovala je besplatne četvorodnevne mamografske preglede za 79 žena iz svog kolektiva i žena zaposlene u osnovnim i srednjim školama u Bratuncu i Srebrenici.

Za svoje zaposlene, osim ovog pregleda, omogućeno je testiranje krvi i provjera zdravstvenog stanja.

Predsjednika Upravnog odbora kompanije “Gross” Jelena Petrić kaže da je za potrebe pregleda angažovan mobilni tim Doma zdravlja Bijeljina i da je ovo samo jedna akcija u nizu čime ova komapnije opravdava svoju društvenu odgovornost.

“Ovom akcijom željeli smo da se uključimo i damo doprinos široj kampanji  za prevenciju raka dojke kojoj je posvećen mjesec mart, ali i da omogućimo našim radnicama i ženama iz okruženja da obave mamografske preglede i druge analize ovdje u Sasama, čime će provjeriti svoje zdravstveno stanje bez troškova i gubljenja vremena na putovanja do zdravstvenih centara gdje se ti pregledi mogu obaviti”, rekla je Petrićeva.

Ona je istakla da ova kompanije uzima ućešće u humanitarnim akcijama, brine se za ekologiju, kulturu i sport ali i pomaže ugrožene porodice.

You must be logged in to post a comment Login