U Srebrenici 27, Bratuncu 75 mališana upisano u pripremni program

Predškolski program u Republici Srpskoj ove godine obuhvatiće 42 odsto broja djece predškolskog uzrasta ili 4.222 djece, navodi se iz Ministarstva prosvjete i kulture ovog entiteta.

Pomoćnica ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Radmila Kocić-Ćućić u izjavi za Srnu rekla je da će program pripreme za školu u predškolskim objektima pohađaće 2.503 mališana, a u osnovnim školama 1.719 polaznika.

Radi se o 64 osnovne škole i ukupno 75 grupa, a program finasira Ministarstvo prosvjete i kulture RS finansira u iznosu od 300.000 KM.

U Srebrenici u pripremni program pred polazak u školu upisano je 27 predškolaca, a Bratunac je upisao 75 djece.

“Ove godine upisano je manje djece nego prošle godine i očekujemo da će toliki broj upisati prvi razred”, rekla je Jadranka Govedarica-Magazin, direktorica Dječijeg obdaništa “Radost” Bratunac.

Ona je navela da će njihova ustanova program realizovati kako je predvidjelo ministarstvo, od 1. marta do kraja maja, u termina od 16.00 do 19.00 časova jer ranije nema slobodnih učionica u zgradi vrtića.

Progamom resornog ministarstva biće angažovano 160 vaspitača i učitelje koji su trenutno na evidenciji Biroa za zapošljavanje, 4 vaspitača biće angožavan u bratunačkom obdaništu.

Za učitelje i vaspitače organizova je seminar “Program pripreme za školu” u Bijeljini.

You must be logged in to post a comment Login