U Srebrenici 120 paketa podrške proljećnoj sjetvi

Danas je uručeno 120 poljoprivrednih paketa za materijalno najugroženije proizvođače iz opštine Srebrenica.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, obezbijedilo je 120 poljoprivrednih paketa za materijalno najugroženije proizvođače iz Srebrenice.

Prema riječima Jadranka Bojić, predstavnice ovog ministarstva, danas je u Srebrenici vršena podjela 60 paketa, dok je drugih 60 isporučeno u Skelane, a spiskove su sastavljali predsjednici mjesnih zajednica.

„Danas je podijeljen osnovni sjemenski materijal povrća i mineralna đubriva za ishranu i prihranu za vlastite potrebe proizvođača čime ministarstvo želi da omasovi sjetvu. Poljoprivredni proizvođači dobiće u drugom dijelu rasad za kupus, papriku i paradajz, kao i ručne pumpe koje će im omogućiti da primijene zaštitu u tretiranju istih“, rekla je Bojićeva ističući da kompletan poljoprivredni paket finansira ministarstvo.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj ove opštine Cvijetin Maksimović kaže da je Opština Srebrenica raspisala javni poziv, a na preporuku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, sa ciljem pružanja podrške poljoprivrednim proizođačima.

Podsticaj će biti odobren kroz sufinansiranje troškova nabavke sjemenskog materijala i vještačkog đubriva u vrijednosti 50 odsto iznosa po dostavljenom fiskalnom računu, a najviše do 500 KM po korisniku.

„Kada prođe ova situacija raspisaćemo poziv za podršku plasteničkoj proizvodnje, a Opština Srebrenica će shodno svojim mogučnostima, podržati poljoprivredu i proizvođače iz ovog kraja“, rekao je Maksimović.

You must be logged in to post a comment Login