U Skelanima više od 50 učesnika na volonterskoj akciji

U Skelanima završena je dvodnevna volonterska akcija koja je okupila više od 50 volontera koji su uređivali školsko dvorište, farbali ogradu, drvenu konstrukciju i uređivali zelene površine u dvorištu škole.

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Kosta Todorović” u Skelanima i Lokalni volonterski servis Srebrenica, Udruženje “Sara-Srebrenica” sproveli su volontersku akciju u trajanju od dva dana i očekuje se da će se akcija proširiti i na druge mlade iz lokalne zajednice.

skelani-volonterska-akcija-02

“Školsko dvorište je dobilo novi izgled, a radovi na uređenju traju i dalje, kako bi se formirao ugodan kutak u kojem će mladi moći organizovati nastavu u prirodi ili provoditi slobodno vrijeme kroz kreativno druženje. Očekujemo da će ova sjajna inicijativa biti podstrek i drugima da budu aktivni učesnici pozitivnih promjena u svom najbližem okruženju, a mladim volonterima čestitamo na opredjeljenju da svojim zalaganjem unaprijede kvalitet boravka u školskom okruženju. Oni su ponos svoje zajednice”, rečeno je iz Udruženja “Sara-Srebrenica”.

skelani-volonterska-akcija-03

Pored Skelana, održaće se još 9 volonterskih koje priređuje Volonterski servis Republike Srpske u saradnji sa Lokalnim volonterskim centrima uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

You must be logged in to post a comment Login