U Skelanima počela izgradnja nove fabrike

Autor: S. Salimović

Opština Srebrenica, UNDP i privatni preduzetnik iz Bajine Bašte obezbijedili su sredstva za izgradnju proizvodne hale za metalsko-prerađivačku djelatnost. Radovi su ozvaničeni danas u Skelanima, a vrijednost investicije je oko dva miliona KM.

Ćazim Salimović, savjetnik načelnika za prviredu istakao je da je ovo prva značajnija investicija u Skelanima u posljednjih 40 godina.

“Planirano je da ovdje zaposli od 15-20 radnika koji će proizvoditi alate za specijalnu plastiku koja se koristi u automobilskoj industriji. Kompletna proizvodnja biće plasirana na evropsko tržište. Osim toga, ovdje će biti instalisana mašina za proizvodnju određenih plastičnih dijelova za auto industriju”, rekao je Salimović.

On je dodao da bi građevinski radovi trebalo biti završeni za tri mjeseca, a planirano je da proizvodnja krene u maju naredne godine.

“Proizvodna hala gradi se na lokaciji koju je kupila opština Srebrenica. Tu ima mjesta za još neke pogone koji će se raditi u narednom periodu. Planirano je da se izgradi pogon za preradu voća, povrća i mlijeka. To će doprinijeti i razvoju ovog kraja u kome se oko 90 odsto stanovništva bavi poljoprivredom”, rekao je Salimović.

You must be logged in to post a comment Login