U septembru nekoliko kultrunih sadržaja i događaja u Bratuncu

Ovog mjeseca u Bratuncu će se održati dvije manifestacije.

Svetosavska omladinska zajednica sa Domom kulture i Udruženjem „Art“ iz ovog mjesta organizovati tradicionalne „Duhovne večeri“ te, prvi put, „Dane ćirilice“, saopštila je informativna služba Opštine Bratunac.

Opština Bratunac će pružiti podršku organizatorima ovih manifestacija, a „Dane ćirilice“ finansira Ministarstvo inostranih poslova Srbije posredstvom Uprave za saradnju sa dijasporom.

U okviru ovih duhovno-kulturnih manifestacija biće priređen veoma sadržajan program. U planu su izvođenje koncerta duhovne muzike, predavanja eminentnih stručnjaka o ćirilici, porodična šetnja ulicama Bratunca kao vid podrške natalitetu i tradicionalnim porodičnim vrijednostima.

Predviđen je i godišnji koncert bratunačkog hora „Ludmer“ te predstavljanje knjiga. Biće izvedena i predstava o ćirilici „Hvala Vuku za azbuku“ koju će izvesti pozorišna trupa Centra za kulturu iz Šida. Na programu je i prikazivanje ruskog filma o ćirilici „Ćirilov hod“, a eminentni beogradski profesor Milo Lompar održaće predavanje na temu „Srpski kulturni obrazac“.

Na zatvaranju „Dana ćirilice“ biće upriličena i dodjela nagrada za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola i Srednjoškolskog centra Bratunac pristiglih na konkurs na temu „Šta je meni ćirilica“.

You must be logged in to post a comment Login