U selo Likare stigla struja

Fondacija Bauern helfen Bauern i Opština Srebrenica uz pomoć Hilti Fondacije izvršili su elektrifikaciju sela Likari.

U selo Likare, prije pet godina vratila se porodica Šabanovića koja je do juče živjela u mraku.

“Nakon više od pet godina juče sam se okupao kao normalan čovjek. Nekako smo se i sa time borili ali u ljetnjim danima teško je jer nemamo frižider i mnogo hrane se pokvari. Imamo kvalitetan sir i kajmak ali nemamo gdje da ga čuvamo”, priča Nasir Šabanović.

Bego Bektić, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise opštine Srebrenica, zahvalio se na zajedničkom radu Opštine i fondacija.

“Ovo je dobar primjer dobre prakse koji će motivisati i druge da se vrate na svoje jer se trudimo da uradimo konkretne stvari na terenu”, rekao je Bektić.

“Iskreno se nadam da će se još mnogo više ljudi vratiti na svoja ognjišta”, rekla je Bea Bättig Staud iz Hilti Fondacije.

Hilti Fondacija ovih dana izrađuje tri kuće za povratnike koje će biti montažne i imaće vodu, struju i kupatila.

“Ovaj projekat smo uradili zajedno sa našom fondacijom i Hilti Fondacijom kao i Opštinom Srebrenica. Samo za materijal potrošeno je nešto više od 26.000 KM, 21 stub, trafo stanica a ostale troškove pokrila je Opština Srebrenica, kojima se ovim putem zahvaljujem”, istakao Namir Porić, kooridnato Bauern helfen Bauern u BiH.

You must be logged in to post a comment Login