U Sasama obilježen dan i slava rudara Sveta Varvara

Već tradicionalno u Rudniku olova i cinka „Sase“ kod Srebrenice obilježava se Dan rudara kao i rudarska slava Sveta Varvara koja se praznuje u Republici Srpskoj.

Kompanija „Gross“ koja upravlja ovim rudnikom danas je svečano obilježila ovaj dan liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u kapeli u krugu rudnika u Sasama nakon čega je upriličen svečani ručak i druženje.

Ove godine nagrađeno je 11 najboljih rudara i radnika koje su glasanjem izabrale njihove kolege.

Nagrada od 700 KM pripala je najboljim rudarima dok je nagrada od 500 KM pripala najboljim radnicima iz drugih organizacionih jedinica.

Ovo privredno društvo i ove godine, uprkos uticaju pandemiji i inflacije, bilježi izuzetno dobre rezultate u proizvodnji, isplati plata i potraživanja, koncesiji, modernizaciji opreme i podrške lokalnim zajednicama Srebrenica i Bratunac.

Jedna od značajniji nagrada za ovaj kolektiv jeste Plaketa za najodgovornijeg poreskog obveznika u 2021. godini kao i za posvećeno udruženo djelovanje u privredi koje privredno društvo “Gross” ove godine dobilo od Unije poslodavaca Republike Srpske i Područne privredne komore Banja Luka.

Tokom ove godine ova kompanija je po osnovnu javnih prihoda u budžet uplatila više od 11,5 miliona KM na ime različitih poreza, koncesionih naknada i drugo.

Rudnik olova i cinka „Sase“ kod Srebrenice zapošljava 465 radnika, ulaže značajna sredstva u modernizaciju, zaštitu na radu, edukaciju, obuku i školovanje kadra, kao i zaštitu životne sredine i očuvanja okoliša.

Zaposleni u Rudniku boksita Srebrenica proslavili su Svetu Varvaru lomljenjem slavskog kolača i druženjem za sve radnike ovog kolektiva.

You must be logged in to post a comment Login