U prvom dijelu sezone FK “Guber” ostvario veoma dobre rezultate

FK “Guber” Srebrenica u protekloj polusezoni Reginalne lige Republike Srpske Istok zauzeo je drugo mjesto sa osvojenih 30 bodova, 9 pobjeda, 3 neriješene utkamice i jedan poraz.

U prvom dijelu ove sezone FK “Guber” je postigao 40 a primio 10 golova i od petog kola ostvario je niz od 7 pobjeda i jednim remijem na kraju polusezone.

“Veoma smo zadovoljni snagom i čvrstinom koju pokazuje naša ekipa u ovom dijelu sezone s obzirom na podmlađeni tim i odlazak nekoliko iskusnih igrača, osvojen je veliki broj bodova”, rekao je Emir Bektić, trener FK “Guber” Srebrenica.

U našem klubu su optimistični i vjeruju, ako situacija u višim ligama bude povoljna, da i sa drugim mjestom mogu otići u viši rang takmičenja. Trenutno, ekipa bez poraza i prvoplasirana je FK “Jedinstvo” iz Brčkog koja u prvom dijelu sezone nije pokazala slabost i našem timu je zadala jedini poraz.

“Siguran sam da, ako ekipa iz Brčkog doživi neki poraz, da na gostovanju u Srebrenici možemo da uzvratimo pobjedom i da kraj prvenstva učinimo neizvjesnim”, ističe Bektić i dodaje da nigdje na strani nije lako osvojiti bod i da nijedna ekipa nije otpisana.

Kako kaže Bektić, postoje nagovještaji da će neki igrači napustiti klub jer žele da se oprobaju u drugim ligama, višim ligama ali vjeruje da će i dalje ostati jedna čvrsta i stabilna ekipa.

“Neće biti lako kompenzovati taj gubitak, ali potrudićemo se, iz postojećeg kadra ili pojačavanjem ekipe sa dva, tri kvalitetna igrača iz okruženja”, rekao je Bektić.

Za uspjeh u ovoj sezoni važna je napadačka taktika kojom “Guber” igra od početka, kako kući tako i u gostima tako da neće doći do promjene igre, i dalje se igra ofanzivno.

“Nadamo se da ćemo na proljeće zadržati isti kvalitet i da ćemo, možda čak i podmladiti ekipu i da budemo prepoznatljiva ekipa po tome jer igramo fer, korektno, napadački i ostvarujemo dobre rezultate”, poručio je Bektić.

You must be logged in to post a comment Login