U protekloj godini Rotari klub Srebrenica realizovao brojne projekte

Rotari klub Srebrenica imao je radnu i uspješnu proteklu godinu gdje su realizovani značajani projekti.

Nedeljko Simić iz Rotari kluba Srebrenica rekao je da je prošla godina bila uspješna za ovu organizaciju i da će se i ove godine realizovati značajni socijalni projekti.

“Jedan od najvećih projekata u prošloj godini je uručenje korištene medicinske opreme Psihijatrijskoj bolnici u Sokocu kojom je vršeno opremanje bolnice”, rekao je Simić.

On ističe da je deset kamiona korištene medicinske opreme uvezeno iz Austrije, te da, pored medicinskih aparata, donacija je i u bolničkim krevetima, uniformama za osoblje i kancelarijskom opremom.

Za bratunačke i srebreničke početnike u proizvodnji maline izuzetno je bio značajan projekat “Uspostavljanje farmi maline” gdje je 85 korisnika dobilo sadnice, potrebnu opremu i sisteme za navodnjavanje.

“Ovaj projekat nastavićemo na proljeće za još 85 proizvođača maline i kupine koji već imaju zasade, a kojima ćemo pomoći kroz sisteme za navodnjavanje”, ističe Simić.

Prema njegovim riječima, opremljena je kuhinja za potrebe djece i roditelja sa posebnim potrebama u Udruženju “Leptir”, pružena je pomoć ugroženom stanovništvu i djeci u saradnji sa kliničko-bolničkim centrima Tuzla i Banjaluka.

Pružena je pomoć socijalno ugroženim od Šekovića do Srebrenice gdje je uključeno 60 porodica, a u Šekovićima je izvršeo renoviranje jednog dijela kuće za porodicu koja živi u izuzetno lošim uslovima.

Rotari klub Srebrenica je u prošloj godini realizovao projekte vrijednosti više od 300.000 KM kao i uvoz deset kamiona korištene medicinske opreme.

Ove godine u saradnji sa Opštinom Srebrenica izvršiće se sanacija spoljašnjosti Doma zdravlja Srebrenica, gdje će Rotari klub Srebrenica pomoći sa 150.000 KM, a tu su i drugi važni socijalni projekti.

You must be logged in to post a comment Login