U Pripremni program pred školu upisano 20 mališana

Javna ustanova Dječije obdanište “Poletarac” pozvala je roditelje da upišu djecu u redovni Pripremni program u godini pred polazak u školu finasiran od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Pravo na prijavu imala su djeca rođene 2008. godine i djeca rođena 2007. godine koja iz određenih razloga nisu upisana u školu prethodne godine. Poziv je bio otvoren od 23.01.2014. do 07.02.2014. godine. U ovaj program upisano je 20 mališana.

“Ovaj broj od 20 mališana za sada ne može biti nikakav pokazatelj koliko prvačića možemo očekivati u narednoj školskoj godini. Ono što sve treba da nas brine jeste mali broj upisnika u pripremni program.” rekla je v.d. direktorka Dječijeg vrtića “Poletarac”, Vesna Jovanović za Radio glas Drine (RGD) studio Srebrenica.

Vesna Jovanović je izjavila da je mali broj upisnika u ovaj program i zbog toga što ovim pozivom nisu obuhvaćeni ruralni dijelovi naše opštine. Pripremni progam koji će se sprovoditi u Dječijem vrtiću “Poletarac” proćiće i troje djece iz Potočara.

Javna ustanova dječiji vrtić “Poletarac” jedna od rijetkih institucija ove vrste koja nije podizala cijene usluga koje iznose 60,00 KM na mjesečnom nivou a sve zbog pomoći osnivača navedene insitucije, Opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login