U porastu broj saobraćajnih nezgoda na teritoriji PU Zvornik

Na području Policijske uprave Zvornik za šest mjeseci ove godine evidentirano je 368 krivičnih djela, što je za 8,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine, istakli su juče predstavnici ove uprave na redovnoj pres konferenciji.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić reako je ovom prilikom da ukupan koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 88,7 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 62 odsto.
On je dodao da su na području ove uprave u prvih šest mjeseci ove godine kamere postavljene na području Srebrenice, Bratunca i Zvornika evidentirale 558 prekršaja isteka registracije vozila.

“Zbog ovakvih pokazatelja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i velikog broja neregistrovanih vozila u narednom periodu, a u cilju što veće bezbjednosti učesnika u saobraćaju, akcent će biti stavljen na kontrolu brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola”, rekao je Vasilić.

On je dodao da je na prodručju Policijske uprave Zvornik u prvoj polovini ove godine evidentirano 260 saobraćajnih nezgoda, što je više za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine i dodao da su u ovim saobraćajnim nezgodama poginula tri lica, dok je povrijeđeno 130.

Inspektor Sektora policije Branko Šarčević rekao je da je u ovom šestomjesečnom periodu izvršena kontrola 4.177 učesnika u saobraćaju i evidentirano 7.038 prekršaja, Šarčević je rekao da su izdata 6.563 prekršajna naloga i podneseno 112 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je iz saobraćaja isključeno 147 vozila.

„Iz saobraćaja je isključen i 551 vozač, od kojih je 426 isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je 12 vozača isključeno zbog odbijanja testiranja na prosustvo akohola u organizmu“, rekao je Šarčević.

On je naglasio da je iz saobraćaja isključeno i 69 vozača koji su odbili testiranje na prosustvo opojnih droga u organizmu, piše Info Birač.

You must be logged in to post a comment Login