U Oslu promocija knjige karikatura Šukrije Meholjića

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Norveškoj povodom Dana državanosti BiH, ambasador Emir Poljo upriličio je prijem na kojem je svoju drugi knjigu “20 godina poslije” predstavio Šukrija Meholjić karikaturista iz Srebrenice.

Šukrija Meholjić je Srebreničanin, po zanimanju arhitekta u penziji. Početkom rata u BiH, napustio je Srebrenicu i izbjegao u Norvešku gdje do 2010. radio kao arhitekta.

Promotor knjige bio je prof. dr Svein Mønnesland koji je govorio o djelima Šukrije Meholjića koji na simboličan način predstavljaju dešavanja iz proteklog rata.

promocija knjige šukrija meholjić 02

“Crteži Šukrije Meholjića nas podsjećaju na sramne i tragične događaje, na cinične političare, na nesposobne diplomate”, rekao je ju predgovoru knjige Mønnesland.

20 GODINA POSLIJE / 20 YEARS LATER je nastavak prve knjige ”POD ZAŠTITOM UN-a” / ”UNDER THE UN PROTECTION” album crnih crteža o crnom vremenu.

Na kraju promocije knigu su mogli kupiti svi koji žele a sav prihod ide u fond za stipendiranje djece iz Srebrenice koja su u ratu izgubila oba roditelja.

You must be logged in to post a comment Login